2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Vitézy Dávid: A BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik

„Nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni” – hangsúlyozta Vitézy Dávid.

Meglepő hírt közölt Vitézy Dávid a közösségi oldalán, mikor rámutatott arra, hogy a minap korrupciógyanú miatt letartóztatott óbudai alpolgármester egyben a BKK felügyelőbizottságának tagja is, ami komoly kérdéseket vet fel.

A felügyelőbizottság dolga ugyanis többek között a törvényes működés „felügyelete”, a letartóztatás után pedig Vitézy szerint kijelenthető az az abszurditás, hogy a BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik.

Mindezzel Vitézy Dávid arra a kampánya során többször is kritikával illetett gyakorlat tarthatatlanságára mutatott rá, hogy a pártok saját tagjaikat delegálják a fővárosi bizottságokba. Azaz

Karácsony irányítása alatt nem a szakmai hozzáértés, hanem a főpolgármestert támogató pártokhoz, ebben az esetben a Demokratikus Koalícióhoz való lojalitás volt a döntő a kinevezések során.
Jelen esetben Czeglédy Gergő, akit óbudai alpolgármesterként helyeztek előzetes letartóztatásba, egyben a BKK felügyelőbizottságának tagja is, aki egyébként „korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke” volt és nem mellékesem Karácsony Gergely listáján is szerepelt a fővárosi listás választáson.

Éppen ezért, írja Vitézy, nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató