2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Vizes Eb: Országos csúccsal aranyérmes a női 4x100 méteres gyorsváltó

A szerdai napon a magyar sportolók több érmet is szereztek Belgrádban.

A Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4× méteres női gyorsváltó országos csúccsal aranyérmes lett szerdán a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. Az egység 3:36.77 perces idővel nyerte a finálét, ezzel a 2009-es római “cáparuhás” 3:37.64-es, a Dara Eszter, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka négyes által tartott rekordot adta át a múltnak – írja az MTI.

“Nagyon örülök, hogy megcsináltuk, dühösen jöttem le az uszodába, tudtam, hogy képesek vagyunk erre. Büszke vagyok a lányokra, mert mindenki hatalmasat úszott” – nyilatkozta Pádár, aki délelőtt fő számában, 200 méter gyorson éremesélyesként csak a harmadik magyar volt, így nem jutott középdöntőbe.

“Hálás vagyok a lányoknak, hogy ilyen ajándékot adtak nekem 30 évesen, én abban bíztam, hogy majd az olimpián úszunk országos csúcsot, de remélem, ott újra sikerül, mert szeretnénk még javulni” – mondta Senánszky Petra.

“Boldog vagyok, hogy reggel sikerült olyan időt elérnem, amivel ott lehetek majd az olimpiai váltóban, és mindenkinek egy jó visszajelzés, hogy tudok jól úszni” – tette hozzá Ugrai.    

Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.

De nem ez volt az egyetlen érem, amit szerdán szereztek a magyar sportolók. Németh Nándor is az érmesek táborát erősíti, ő egyéni csúccsal lett szerdán második 100 méter gyorson a belgrádi úszó-Európa-bajnokságon. Mellette 800 méter gyorson bronzért nyert Sárkány Zalán. “Elképesztően meleg a víz, normális körülmények között szerintem ennél három másodperccel jobbat lehetett úszni. Ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy sikerült érmet szereznem” – idézi Sárkányt MTI.

És sort tovább lehet folytatni, Jackl Vivien ezüst-, Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmes 400 méter vegyesen. “Az idő miatt egy picit szomorú vagyok, de az edzőm azt mondta, hogy a helyezéssel, az éremmel törődjek, hogy ezt ne engedjem ki a kezemből. A délelőtti úszás még egy kicsit azért bennem maradt” – nyilatkozta Jackl.

Jakabos elmondta, nem gondolta volna, hogy a délelőtti idejét felül tudja múlni, de egy tűnik, jó állapotban van, ez pedig fő száma, a 200 méter pillangó előtt nem rossz. Elárulta, a futam előtt fiatal honfitársa azt mondta neki: “csak legyen vége”. “Én rászóltam, hogy ne gondolkodjon így, mert én ezt éreztem tíz évig.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató