2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

A klímaaktivisták, ezúttal egy magánrepülőtéren rongáltak

Az Independent számolt be arról, hogy a Just Stop Oil klímaaktivistái betörtek egy magánrepülőtérre, és narancssárgára fújták az ottlévő repülőgépeket. Akciójukról videót is készítettek, amelyet a közösségi oldalaikra is feltöltöttek.

Mint kiderült, 

az elkövetők Taylor Swift magángépét vették célba, 

miután megtudták, hogy a szupersztár néhány órával korábban landolt az Egyesült Királyságban az Eras turnéja miatt.

A lap idézte a csoport nyilatkozatát is. „Jennifer és Cole átvágták a kerítést a Stansted-i magánrepülőtéren, ahol Taylor Swift gépe parkolt, és sürgősségi szerződést követeltek a fosszilis tüzelőanyagok 2030-ig történő megszüntetésére”.

A rendőrség nem sokkal az első hírek megjelenése után közölte, hogy a Shake It Off énekesnőjének gépe nem az incidens helyszínén parkol. A járatkövetési adatok szerint Swift Falcon 7x típusú repülőgépe szerda este 11 óra körül landolt Stanstedben.

Gyorsan cselekedtek a rendőrök

Az ügyben megszólalt az essex-i rendőrség szóvivője is, aki elmondta, hogy a rendőrök „gyorsan cselekedtek”, és letartóztattak egy 22 éves brightoni és egy 28 éves dumbartoni nőt, akiket bűncselekményi károkozással és a nemzeti infrastruktúra használatának vagy működésének megzavarásával gyanúsítanak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató