2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Bíróság elé állt két nő, akik szerint Macron felesége férfiként született

Rágalmazás miatt bíróság elé állt két nő Franciaországban, miután azt állították, hogy Emmauel Macron elnök felesége, Brigitte egykor “Jean-Michel” nevű férfi volt – jelentette csütörtökön a France24.

Amandine Roy-t, egy magát spirituális médiumnak valló nőt szerdán hallgatták ki egy párizsi bíróságon, míg a másik vádlott, Natacha Rey független újságíró betegségre hivatkozva nem jelent meg.

Roy egy 2021-es interjúban faggatta Rey-t a YouTube-csatornáján, ahol az újságírónő azt az elméletet szellőztette meg, hogy Brigitte Macron valójában testvére, Jean-Michel Trogneux transznemű identitása. Az interjút a közösségi médiában olyan állítások vihara követte, amelyek szerint a francia first lady, akit korábban Brigitte Trogneux-nek hívtak, valójában Jean-Michel volt.

Brigitte Macron a videó közzététele után 2022-ben pert indított, azt állítva, hogy a videó rágalmazta őt, megsértette az ő és testvére magánéletét, és megsértette a közmegítélését. A bíró úgy ítélte meg, hogy a magánélet megsértése és az imázs megsértése miatt nem indítható eljárás. A nyilvános rágalmazási ügy 2022 januárja óta volt folyamatban.

Brigitte Macron ügyvédje, Jean Ennochi 10 ezer eurós kártérítést követel mind a first lady, mind a testvére számára – írja a France24.

Sem Macron elnök, sem felesége nem volt jelen az eljáráson – jegyezte meg a csatorna.

A nyilvános narratíva szerint Franciaország first ladyje Brigitte Marie-Claude Trogneux néven született egy amiens-i csokoládészerző családban. 1974-ben ment férjhez Andre-Louis Auziere bankárhoz, a párnak három közös gyermeke született. Emmanuel Macronnal 15 éves korában ismerkedett meg és kerültek intim viszonyba, amikor irodalmat tanított neki a szülővárosában, a La Providence jezsuita gimnáziumban. Auziere-től 2006-ban vált el, és 2007-ben ment hozzá a nála 24 évvel fiatalabb Macronhoz. Brigitte sokat emlegetett testvéréről senki nem látott még felvételt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató