2024. július 13. - Jenő
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon34°24°

EURO2024: az UEFA cenzúrázta Rossi bíráló szavait

A házigazda Németország szerda este 2-0-ra verte meg a magyar labdarúgó-válogatottat az Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában. A mérkőzés után is beszédtémát szolgáltat a holland játékvezető, Danny Makkelie több vitatható ítélete, az európai szövetség azonban mindezekről tudomást sem vesz. Mi több, az UEFA cenzúrázta Marco Rossi bíráló szavait.

Az első német gólt egy mérkőzést befolyásoló hiba előzte meg, ugyanis a holland játékvezető, Danny Makkelie még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését, miután Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt, s az ezt követő kavarodás után született a házigazda vezető találata. A meccs végén a mieinknél elmaradt egy büntető Emre Can kezezése miatt – írta cikkében az Origo.

Volt hiba, nincs hiba

Mindeközben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján semmit sem írnak a vitás esetről, ami az onnan tájékozódók számára tehát olyan, mintha meg sem történt volna. Az UEFA így foglalta össze a végeredményt nagyban befolyásoló ítéletet: „Úgy tűnt, Orbán kezeli a helyzetet, de aztán elesett, Németország pedig átvette a vezetést, miután Gündogan visszajátszotta a labdát Musialának, aki közelről betalált, és ezzel ő az első játékos, aki már két gólt szerzett az Eb-n.”

Kiradírozta az UEFA a kritikus részt

Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Marco Rossi szövetségi kapitány is dühös volt a mérkőzés után, az olasz szakember pedig Németország szabálytalan góljáról elmondta őszintén a véleményét, szerinte ahogy a németek nyertek, az tisztességtelen volt. Érdekes módon az UEFA oldalán kiszedték Rossi nyilatkozatából azt a részt, ahol a játékvezető ténykedéséről beszélt.

Követtünk el néhány hibát, de ez előfordul a futballban, lehet hibázni. Főleg, ha olyan csapatok, mint Németország és más világklasszis csapatok jobban játszanak, mint mi. Korábban is mondtam, hogy Németország a legnagyobb esélyes az Eb-n. Az előző meccsez képest dolgoztunk a taktikánkon és a hozzáálláson, a játékosaim pedig elég jól reagáltak, és büszke vagyok a teljesítményükre. Németország ellen nem szégyen kikapni. Néhány pillanatban szerencsétlenek voltunk

– olvasható Rossi nyilatkozta az uefa.com-on.

Pedig pontosan tudjuk, Rossi ennél sokkal többet mondott.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató