2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

Kiakadtak a szélsőbalosok, mert Louisiana állam kormányzója elrendelte, hogy minden osztályteremben függesszék ki a tízparancsolatot

Annyira szép látni a liberális könnyek áradását valahányszor egy politikus olyan döntést hoz, ami kiáll a hagyományos értékek mellett. A legfrissebb gátszakadást az okozta, hogy Louisiana állam kormányzója elrendelte, hogy minden osztályteremben függesszék ki a tízparancsolatot. Természetesen a keresztényellenes baloldal azonnal megállíthatatlan zokogásba kezdett. Sikítsatok!

Louisiana lett az első amerikai állam, amely elrendelte, hogy minden állami iskolai osztályteremben egészen az egyetemig ki kell tenni a tízparancsolatot.

A Jeff Landry kormányzó által szerdán törvénybe iktatott, republikánus támogatású intézkedés a parancsolatokat „az állam és a kormány alapdokumentumaként” jellemzi – (s)írja a Telex.

A törvényt várhatóan megtámadják civil csoportok, többek szerint a tízparancsolat kifüggesztése ellentétes az amerikai alkotmányban szereplő egyház és állam közötti elválasztás elvével. A szerdán hozott törvény előírja, hogy a plakáton a szent szöveg „nagy, könnyen olvasható betűtípussal” szerepeljen.

A plakátokat 2025-ig minden állami támogatást kapott osztályteremben ki kell függeszteni – de magukra a plakátokra nem ad az állam támogatást. Hasonló törvényjavaslatokat nemrégiben más, republikánus vezetésű államok, köztük Texas, Oklahoma és Utah is benyújtottak.A tízparancsolat középületekben, köztük iskolákban, bíróságokon és rendőrségeken való elhelyezése miatt számos jogi vita indult el korábban. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága 1980-ban megsemmisített egy hasonló Kentucky állambeli törvényt, amely előírta, hogy a dokumentumot ki kell helyezni az általános és középiskolákban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató