2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

Kövér László nem engedte be a Parlamentbe a Momentum és egy LMBTQ-szervezet konferenciáját

A Momentum Mozgalom közleménye szerint Kövér László házelnök nem engedte meg a pártnak, hogy egy alapvető emberi jogokról szóló konferenciáját az Országházban tartsák meg. A konferenciára David Pressman amerikai nagykövetet és egy LMBTQ-szervezete is meghívtak.

A konferenciát Bedő Dávid frakcióvezető, a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport elnöke hirdette meg június 21-ére. A meghívottak között ott volt minden országgyűlési képviselő párthovatartozástól függetlenül, diplomáciai testületek és civil szervezetek képviselői. A megbeszélés fő témája a törvényhozásnak az egyenlő jogok biztosításában játszott szerepe.

Bedő az Országház Vadásztermét nézte ki a konferenciára, és a termet Kövértől kérte meg. “Kövér László erre közel egy hónapig nem válaszolt, ma, a konferencia előtt egy nappal jelezte, hogy nem engedi be a Parlamentbe a rendezvényt. Az állampárt házelnöke elutasító válaszában a 2012. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségére hivatkozik, miszerint „a házelnök biztosítja az Országgyűlés jogainak gyakorlását, gondoskodik az Országgyűlés tekintélyének megóvásáról, az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról, valamint az Országgyűlés munkájának megszervezéséről” – írta a Momentum. Bedő szerint az elutasító válasz kirekesztő és uszító.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató