2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Péntekre tetőzhet a forróság, 38 Celsius-fok is lehet

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, máshol jellemzően 25 fok körül vagy afelett, ezen belül a déli tájakon 27 fok környékén alakul a napi középhőmérséklet – írja a met.hu. A napi maximumok elérhetik a 35 Celsius-fokot.

Szombat éjfélig továbbra is harmadfokú hőségriadó van érvényben. Az országos tiszti-főorvos indoklása szerint a hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Pénteken tetőzhet a hőség, napközben 30-38 fok várható, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb. Szombaton egy hidegfront érkezik, feltámad az északnyugati szél, elszórtan záporokra, zivatarokra lehet számítani. Északnyugaton 28-32 fokra, délen és keleten még 33-38 fokra kell készülni. Vasárnap többfelé megélénkül a szél. A napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg, mindenhol mérséklődik a forróság, 27-34 fokra kell készülni – írja az Időkép.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató