2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

A DK-s városvezetés szerint nem felelős az újbudai pedofilbotrányban az óvodavezető (Videó)

A újbudai baloldali vezetésű önkormányzat fegyelmi tanácsa szerint nincs felelőssége, és nem is vétkes a pedofil ügyben a Gazdagréti Szivárvány óvoda vezetője, a szülők ezzel szemben azt állítják az intézményvezető mindvégig tudott róla, hogy mi történik az óvodában. Mint emlékezetes a kegyelmi ügyben a DK volt a leghangosabb a felelősök keresésében, most azonban úgy néz ki, hogy a DK-s vezetésű önkormányzatnál szemet hunynak egy ilyen ügy felett.

Nem jelent meg ma a munkahelyén és nem is számítanak rá kollégái, hogy bemegy ma dolgozni a Gazdagréti Szivárvány óvoda vezetője, miután a fegyelmi tanács úgy döntött, nincs felelőssége a hónapok óta húzódó pedofilbotrányban.

A gazdagréti óvodában hat éven át dolgozott egy férfi, akit idén márciusban szexuális kényszerítés gyanúja miatt vettek őrizetbe.

A gyanú szerint a férfi rendszeresen molesztálhatta a rábízott gyermekeket. Az óvoda vezetőjét egy önkormányzati belső vizsgálat időtartamára felfüggesztették.

Ez a vizsgálat azonban most lezárult, és a baloldali önkormányzat fegyelmi tanácsa szerint az intézményvezetőnek nincs felelőssége az ügyben.

Az esettel összefüggésben a Magyar Nemzetnek megszólalt egy édesanya, akinek gyermeke szintén a Szivárvány óvodába jár, ő lapunknak úgy fogalmazott: egyértelmű az óvodavezető Szedlacsek Éva felelőssége.

Az óvodában péntek reggel a nyári szünet előtti utolsó napon keresték Szedlacsek Évát is, ő azonban nem ment be munkahelyére.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató