2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Jakab Péter életjelet adott

A megszerzett mandátumok országos aránya: 0,14 százalék.

Tulajdonképpen ennyit ért el Jakab Péter és az általa gründolt Nép Pártján Mozgalom az első megmérettetésén:

a megszerzett mandátumok száma 29, a megszerzett mandátumok országos aránya pedig 0,14 százalék.

Holott nagy slunggal indult az exjobbikos mozgalmár. Zászlóbontáskor arról is beszélt, Magyarországnak újra egy Szent Istvánra lenne szüksége, aki a torzsalkodó törzsekből egy erős és egységes nemzetet tud építeni. Azt mondta, egy olyan vezető kell, aki képes olyan államot építeni, „amelyik érted van és nem ellened”. „Az, amit Szent István ezer évvel ezelőtt felépített, az ma rohad a korrupciótól, köszönhetően annak, hogy ma ebben az országban a lopásért nem kézlevágás jár, hanem parlamenti szék dupla fizetéssel” – fogalmazott.

Huszonhárom polgármesterjelöltjük volt, egy szerzett mandátumot; háromszázhuszonhárom önkormányzati képviselőt indítottak, de csak huszonnyolcuknak sikerült bejutnia különböző képviselő-testületekbe.

Egyikük Lehoczki-Spider László, Jakabék miskolci polgármesterjelöltje, a borsodi megyeszékhelyen 12 százalékot értek el. Ennek nyomán például azt írta közösségi oldalán a pártvezér,

„a Nép Pártján se a Fidesszel, se az ellenzékkel nem tud pénzben versenyezni”

– szúrt oda mindenkinek, többek között Magyar Péter követőinek.

Mi egyet tudunk tenni a sikerért. Többet megyünk érte. (…) Köszönöm mindenkinek, aki ránk szavazott, folytatjuk a munkát. Most pedig veszek egy pár új cipőt”. Az előbbi sorokból kiindulva pedig a Tisza Párt vezérének pedig egy másik posztot is szentelt: „A Fideszt csak az győzheti le, aki előbb legyőzi a saját egóját.”

Fővárosi, vármegyei listák tekintetében nem tudott mit felmutatni a Nép Pártján Mozgalom, amely az európai parlamenti választáson sem volt képes elindulni. 100 aláírás hiányzott.

Ennek nyomán ezért érdemes felidézni Jakab tavaly júniusi interjúját: „Tekintettel arra, hogy a Nép Pártján mozgalom még nem indult el választáson, szinte mindennel elégedettek tudunk lenni, ami előremutató. Pénz nélkül, nagyon sok aktivistával nem rajtunk fog múlni, hogy megdolgozunk-e a választók bizalmáért – jelentette ki az RTL-nek.

Aztán a nép eldönti majd, hogy szükség van-e ránk, vagy maradjanak-e a régiek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató