2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Kolerajárvány tört ki Herszonban

Herszonban kitört a kolera. Már legalább 12-en haltak meg, de a civilek körében is több a fertőzött – írta a Ria Novosztyi helyi oroszbarát forrásokra hivatkozva.

A Kijev által kinevezett hatóságok tartanak a pániktól, ezért a betegeket tífuszosként jelentik. A kórokozó a fertőzött vízzel terjed, ugyanis nem működik megfelelően az ivóvízellátó-infrastruktúra.

A lap emlékeztet továbbá, a herszoni régió a Dnyeper alsó szakaszán található, az Azovi- és a Fekete-tenger határolja. A régióban tartott 2022-es népszavazáson arról döntöttek, hogy Oroszországhoz szeretnének tartozni. Az ukrán fél nem ismeri el a népszavazás legitimitását, továbbra is az oroszok által megszállt területként, ukrán földként kezelik.

A TASZSZ orosz hírügynökség arról számolt be, hogy a Fogyasztói Jogok Védelméért és Az Emberi Jólétért Felügyelő Szövetségi Szolgálat sürgős kérést intézett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai irodájához, hogy hivatalosan is erősítsék meg a kolerajárvány kitöréséről szóló információkat.

(vg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató