2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Lázár János: Márki-Zay föl akarja nyalni magát a Tisza Párthoz

Lázár János építési és közlekedési miniszter néhány héttel a választások után elmondta, hogy ha valaki harcos, annak azonnal fel kell állni az ütésből. Márpedig az építési és közlekedési miniszter állítása szerint reggeltől estig harcban él, és egy lépést sem fog meghátrálni, küzdeni fog az elveiért továbbra is.

„Fényes győzelmeket arattunk számos helyen, amerre jártam, de voltak necces helyek” – értékelt a vásárhelyi Rádió 7 Közös nevező című műsorában Lázár János a június 9-ei önkormányzati választások eredményeivel kapcsolatosan, amit a Telex vett észre.

Az építési és közlekedési miniszter elmondta, ő

kifejezetten élvezi a kampányidőszakot, viszont sokaknak ez csak a szükséges rossz.

Lázár szerint nem lehet a helyi választásokat önmagukban nézni, inkább az országban zajló társadalmi folyamatokként kell rájuk tekinteni.

„Kezdjük a győzelemmel: a Fidesz megnyerte az európai parlamenti választásokat” – fogalmazott a miniszter, aki Márki-Zay Péterre is utalt finoman, aki – elmondása szerint – indított egy új mozgalmat, azonban csak 30 ezer szavazatot kapott, míg a kormánypárt több mint 2 milliót.

Szerinte a Fidesz által elért 44,5 százalékos eredmény 14 év kormányzás után teljesen jó annak fényében, hogy „huszonszázalékos” infláció, meg gazdasági visszaesés is volt közben.

Azt viszont elárulta, nem erre számított, és nem érte el a személyes várakozásait az eredmény, ő 45–50 százalék közötti értéket várt volna. Szerinte legalább 3–4 százalék pluszt jelentett az, hogy Orbán Viktor is beszállt a kampányba.

A helyi választással kapcsolatban kifejtette, finoman fogalmazva sem az ő ajánlatukat fogadták el Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péterék pedig fölényesen nyertek, és behúzták az összes egyéni képviselői helyet is. Lázár szerint a győzelmet győzelemnek, a vereséget pedig vereségnek kell nevezni, kár mellébeszélni.

„A meccsnek akkor van vége, amikor megnyertük, ilyen ez a sport” – mondta, és ezzel üzent a helyi fideszeseknek is. Úgy látja, a jövőt illetően így már nem lehet helyben a kormányra fogni a teljesítmény hiányát, mivel minden felhatalmazást és mandátumot megkaptak Márki-Zayék.

Ha valaki harcos, azonnal fel kell állni az ütésből, Lázár állítása szerint 60 másodpercet sem töltött azzal, hogy az eredményeket értékelje. Reggeltől estig harcban él, egy lépést sem fog meghátrálni, küzdeni fog az elveiért továbbra is.

„Az a szerencse, hogy nagyobb baj nem történt” – vélekedett az eredményeket illetően Lázárt, aki szerint nyilvánvaló, hogy számít, ki vezeti a várost, és azt el lehet rontani, ahogy az történt, viszont nem szabad belebetegedni ebbe a helyzetbe. Mint fogalmazott, inkább a Fidesz, mint Grezsa István ellen szavaztak a helyiek, ők jól felkészültek, kiválóan szerepeltek, és a csapatot is fiatalították.

„Most egy olyan korszak van, hogy a nagyobb városokban a választópolgárok kritikusak a Fidesszel szemben”, de mindeközben megjelent egy új politikai erő is, utalva itt Magyar Péterékre.

A miniszter szerint a Novák Katalin–Varga Judit–Balogh Zoltán „ügyhalmaz” volt az, ami igazán megváltoztatta a dolgokat, és aminek a következménye lett Magyar Péter és a TISZA Párt, akik felkavarták az állóvizet.

„Ha a Tisza jelöltjei külön indultak volna idén a helyhatósági választásokon, akár Hódmezővásárhelyen, akkor sokkal érdekesebb eredmények születtek volna” – mondta Lázár, aki szerint egyes ellenzékiek baltával támadtak a TISZA Pártra, illetve mások a nyelvükkel, és „ilyen a hódmezővásárhelyi polgármester is, aki föl akarja nyalni magát a TISZA Párthoz”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató