2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Örményország elismerte a Palesztin Államot

Jereván szerint ez az egyetlen módja annak, hogy a palesztinok és az izraeliek szavatolni tudják jogos törekvéseik teljesülését.

Örményország elismerte a Palesztin Államot, és kijelentette, hogy ezt a közel-keleti béke előmozdítása érdekében tette.

A jereváni külügyminisztérium pénteki közleménye szerint „az Örmény Köztársaság őszintén érdekelt a közel-keleti béke és stabilitás, a zsidó és a palesztin nép közötti tartós megbékélés megteremtésében. Különböző nemzetközi platformokon mindig is a palesztinkérdés békés és átfogó rendezését szorgalmaztuk, és támogatjuk a két állam elvét az izraeli–palesztin konfliktus megoldására”.

A tárca kiemelte: „Meggyőződésünk, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy a palesztinok és az izraeliek szavatolni tudják jogos törekvéseik teljesülését. A fentiek alapján és megerősítve a nemzetközi jog, valamint

az egyenlőség, a szuverenitás és a népek békés együttélésének elvei iránti elkötelezettségét, az Örmény Köztársaság elismeri Palesztina Államot”.

Május végén Spanyolország, Írország és Norvégia is elismerte a Palesztin Államot az örményországihoz hasonló indoklással, míg Szlovénia június elején tett ugyanígy, kiváltva az izraeli hatóságok haragját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató