2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Osztrák Szabadságpárt: Brüsszel a büntetések helyett köszönetet kellene mondjon Magyaroszágnak

„Ez egy újabb jogtalan beavatkozás egy uniós tagállam nemzeti szuverenitásába” – reagált az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arra, hogy Brüsszel 200 millió eurós büntetést szabott ki Magyarországnak a menekültügyi politikája miatt.

„Ahelyett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormányának korlátozó bevándorláspolitikáját vennék példának, az uniós elit egy teljesen abszurd joghatóságot használ fel megfélemlítésre és zsarolásra. A brüsszeli buborék valójában nem az illegális tömeges bevándorlást akarja megállítani, hanem csupán a humanizmus hamis fogalmaival akarja menedzselni azt” – fogalmazott Christian Hafenecker FPÖ-főtitkár, aki egyben az osztrák-magyar parlamenti frakció elnöke is.

Nem tetszik nekik, hogy a magyar kormány hadat üzen az illegális tömeges bevándorlásnak, a nemzeti identitás megőrzését helyezi előtérbe, és nem csatlakozik az orosz–ukrán háború felelőtlen eszkalációjához”

– hangsúlyozta a politikus.  „A brüsszeli bürokratáknak csak az érdeke, hogy megdorgáljanak egy nekik nem tetsző kormányt, amely a saját népének érdekeit helyezi előtérbe. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Ausztriának is hasonlóan fájdalmas élménye volt 2000-ben, amikor egy liberális kormány miatt uniós szankciókat vezettek be” — tette hozzá.

Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt európai szóvivője elmondta, hogy Brüsszel a büntetések helyett köszönetet kellene mondjon Magyaroszágnak, amiért védelmezi Európát az illegális migrációtól.

„A kölcsönös tisztelet helyett azonban évek óta kritikák záporoznak a brüsszeli moralisták részéről, akik nem hagynak ki egy alkalmat sem, hogy egy szuverén tagállamot ostorozzanak, amely nem hajlandó kritika nélkül támogatni Brüsszel baloldali globalista programját. A vezetése alatt az Európai Bizottság lenyűgözően bizonyította kudarcát a migráció területén, újabb és újabb negatív menekültügyi rekordokkal. Ezért minden eszközzel meg kell akadályozni az újraválasztását, mert ellenkező esetben elkerülhetetlenek a további konfliktusok a tagállamokkal. Ehelyett olyan uniós bizottsági elnökre van szükségünk, aki végre biztosítja a biztonságot” – emelte ki a szóvivő.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató