2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Rekord összegű megrendelést kapott a legnagyobb német fegyvergyártó cég

A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall technológiai konszern keretszerződést kapott a Bundeswehrtől 155 mm-es tüzérségi lőszerek szállítására, bruttó 8,5 milliárd euró értékben. A szerződést 2024. június 20-án írták alá – derül ki a cég közleményéből. 

A megrendelés fő célja a Bundeswehr és szövetségesei által tartott készletek feltöltése, valamint Ukrajna védelmének támogatása. A szállítások 2025 elején kezdődnek, az elsődleges vásárló Németország lesz, amely az Ukrajnának szánt adományok jelentős részét biztosítja. Emellett a partnerországok, Hollandia, Észtország és Dánia is részt vesznek a megrendelésben.

”Nagyon örülünk vállalatunk legújabb kori történetének legnagyobb megrendelésének. Ez a nagy volumenű keretszerződés alátámasztja a Rheinmetall vezető szerepét lőszerellátóként Németországban, valamint a világ legnagyobb tüzérségi lőszergyártójaként betöltött pozícióját. Nagyra értékeljük azt a nagyfokú bizalmat, amelyet ez a hosszú távú megrendelés a Német Szövetségi Köztársaság és szövetségesei biztonsági ellátásának részeként fejez ki” – mondta Armin Papperger, a Rheinmetall igazgatótanácsának elnöke.

A Rheinmetall Unterluessben fogja gyártani a tüzérségi lőszerek teljes láncát: a lövedéket, a gyutacsot, a robbanótöltetet és a lövedéket a csőből kilövő hajtóanyagtöltetet. A gyártás második évétől kezdve a helyszínen évi 100 000 lövedék éves kapacitását érik majd el, amely később évi 200 000-re fog nőni.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató