2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Elszáradt a szegfű: lemondott Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is

Az ATV értesülései szerint az MSZP országos választmányi ülésén Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is lemondott a tisztségéről. A portál úgy tudja, hogy az elmúlt napokban több szocialista politikus, köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is szorgalmazta a lemondásukat valamint egy tisztújítást. 

Az MSZP honlapján a vezetőség tagjai között már nem szerepel a két politikus, a névsor az elnökhelyettessel kezdődik.

A hazai szociáldemokrácia egészét, a baloldalt tekintve pedig én magam is rendkívül csalódott vagyok

- írta csütörtökön a Facebookon Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, miután a hétvégi választásokon a DK-MSZP-Párbeszéd koalíció a vártnál jóval gyengébb eredményt ért el.

Az DK-MSZP-Párbeszéd szövetség 367 ezer szavazatot kapott az EP-listára, ami 8,03 százalékos eredmény és két mandátumot jelent nekik.

A DK–MSZP–Párbeszéd az EP- és önkormányzati választások után Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke sajtónyilatkozatot tett, úgy fogalmazott a vereség után, hogy a baloldalnak harcolnia kell, hogy a társadalmat meggyőzze az általa képviselt értékekről. Hozzátette, több baloldali siker is volt az önkormányzati választáson, például Szombathelyen, Pécett, Szegeden, Szolnokon, Hajdúnánáson, Pakson, illetve több budapesti kerületben és a főpolgármesteri széket is megtartották.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató