2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Kamu Geri nemrég még Vitézyt buzizta, ma a pride-on vonaglik

Elindult a köcsögmenet.

Ma tartják a Pride felvonulást, ahol már csak "konkrét vállalásokat" tevő pártok indíthattak kamiont, természetesen a Momentum az élen járt ebben is.

A szervezők arról panaszkodtak, hogy poloskáék leszarták őket, felkeresték a Tisza pártot is, de csak kitérő választ kaptak, aláírást nem. A többi párt közül a Momentum, a Párbeszéd-Zöldek, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Szikra írta alá a nyilatkozatot.

A fentieken túl részvételét jelezte a Demokratikus Koalíció és az MSZP is, valamint kilátogat a felvonulásra Karácsony Gergely főpolgármester is, igaz, beszédet azonban nem mond. 

Az alkalmatlan főpolgármesterről az elmúlt hetekben kijött egy hangfelvétel, amelyen az hallható, hogy vetélytársát, Vitézy Dávidot buzizta...

Cikkünk itt olvasható.

Az idei Pride felvonulásra a gyülekezés a Podmaniczky utcában kezdődik ma délután kettőkor, a menet pedig a Városligetig vonul majd, ahol a Vajdahunyad vár előtt ér majd véget. A Városligetben beszédek hangzanak majd el, de lesznek "különféle programok, és civil falu" is. A civilek standjainál olyan szervezetekkel lehet majd találkozni – többek közt -, mint a Magyar Pszichológiai Társaság, az LMBTQI Támogató szülők csoportja, a Társaság a Szabadságjogokért vagy a UNHCR – az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató