2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Lovakat ajándékozott III. Károlynak a honvédelmi miniszter

Különleges ajándékot kapott III. Károly király Szalay-Bobrovniczky Kristóftól. A brit uralkodót két magyar lipicai lóval lepte meg a honvédelmi miniszter.

„Két magyar lipicai lovat adtam át a brit királyi udvarnak Magyarország koronázási ajándékaként III. Károly király koronázására” – írta Facebook-oldalára Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A honvédelmi miniszter azt írta, hogy a két, kiválóan képzett – 8 és 6 éves – ló a királyi család reprezentációs feladataiban vesz majd részt. 

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök maga viccelődött azon közösségi oldalán, hogy mindössze egyetlen lóerőért cserébe 435-öt kapott Recep Tayyip Erdogan török elnöktől tavaly decemberben. A török államfő ajándéka egy elektromos autó volt, amelyet a Togg nevű török vállalat készített, és amely hamarosan Magyarországon is kapható lesz. A magyar miniszterelnök pedig egy, a Főúr névre hallgató nóniusz mént ajándékozott Erdogannak.

A kérdéses ló a Mezőhegyesi Ménesbirtokról származik, ezért korábban a ménesbirtokot vezető Lázár János építési és közlekedési miniszter is beszámolt az ajándékozásról a közösségi oldalán. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató