2024. július 13. - Jenő
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon34°24°

Nagy viharok várhatók szombaton

Jégesőre is fel kell készülnünk.

HungaroMet Zrt. Facebook-oldalán közzétett előrejelzése szerint szombaton napközben kiemelten az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatartevékenység. Ekkor már heves zivatarok kialakulásához is – nagy területen és akár több hullámban is – kedvezőek lesznek a feltételek.

A zivatarokat általában viharos erejű szél, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső kísérheti. Heves zivatar esetén erősen viharos széllökés, akár 5 cm-t meghaladó átmérőjű jég, valamint felhőszakadás fordulhat elő.

Akár a legmagasabb fokú, piros riasztás is érvénybe léphet.

A bejegyzés szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka sem csillapodik a zivatartevékenység, az időjárási helyzetre való tekintettel pedig akár a legmagasabb fokú, piros riasztás is érvénybe léphet!

Az éjszaka érkező hidegfront hatására az ország északi, északnyugati felén megszűnik a hőség. Ezzel szemben a Dunántúl délkeleti részén, valamint az Alföldön északnyugatról délkelet felé haladva egyre magasabb középhőmérséklet valószínű: kiemelten Csongrád, valamint Békés megyében a napi középhőmérséklet értéke elérheti, meghaladhatja a 29 fokot – olvasható a posztban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató