2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

"Ha a kecskémnek olyan sajtója lett volna, mint Magyar Péternek, akkor a kecském is 30 százalékot kapott volna"

A kommunista Bartus nagyon mondja...

„Magyar Péter híveinek visszatérő érve, hogy három hónap alatt több embert mozgatott meg, mint a parlamenti ellenzéki pártok 14 év alatt, és 30 százalékos eredményt ért el, míg azok együtt alig lépték át a 10 százalékot.

Ennek valódi okairól is említek néhány szót, amire nem Magyar Péter vagy más messiás a megoldás, de ezúttal elsősorban a jelenség egyik aspektusáról, az ún. «ellenzéki sajtóról» szeretnék szólni. Még akkor is, ha újságíró nem szívesen kritizál kollégákat.

Abban a közhangulatban, amikor mindenki megmondja, ki érett meg a pusztulásra, s ki maradhat, ki nem, nem hallgathatunk az Orbántól független sajtó állapotáról, mérhetetlen züllöttségéről, etikátlan romlottságáról, amely legalább annyira megérett a pusztulásra.

Úgy szoktam érzékeltetni, hogy 

ha a kecskémnek olyan sajtója lett volna, mint Magyar Péternek, akkor a kecském is 30 százalékot kapott volna, vagy még többet, mert az én kecském nem hazudik naponta, nem tagadja a jogállamot, tiszteli a sajtószabadságot.Az én kecském nem jár éjjel nőket zaklatni, nem részegedik le, nem bántalmaz senkit, hanem békésen szunyókál a szalmában. 

Az én kecském nem váltogatja az elveit, nem igazít mindent a hallgatósághoz, nem csal, hanem mindenkinek ugyanúgy mekeg.

Az én kecském nem a Finkelstein-istálló tanítványa, nem populista, nem demagóg, lehet vele értelmesen beszélni, nem harap, nem gátlástalan és főleg nem arcátlan. A kecském nem bosszúálló, senkit nem fenyeget, nem mutogatja magát, ellentmondást tűrő, kedves.

Az én kecském soha nem volt a NER élősködője, nincsenek diktátori hajlamai, nem önző, nem nárcisztikus és nem pénzéhes, emellett tartja a szavát. Nem vesz át EP-mandátumot kizárólag a pénz miatt, hanem megelégszik egy fej káposztával, amiből még marad is.

Mindezek a tulajdonságai 8 százaléknál többet nem tennének lehetővé, az üvegplafont nem tudná áttörni, ha nem lenne egy olyan sajtója, mint Magyar Péternek. 

Mert Magyar Pétert a függetlennek mondott erkölcstelen sajtó építette fel és ültette a megvezetett nép nyakára.

Ha a sajtó elvégezte volna a feladatát, Magyarra már senki nem emlékezne, csak úgy, mint egy volt fideszes szélhámosra, szerencsevadászra. Ehhez nem is kellett volna gyűlölettel és ellenszenvvel viseltetniük iránta, mint ahogy 14 éve az ellenzékhez viszonyulnak.
 
A sajtó feladata a tárgyilagos tájékoztatás, objektív értékelés, a társadalom védelme, ami a közszereplők elfogulatlan és részrehajlás nélküli ellenőrzésén alapul. 

Ha a sajtó elvégzi ezt a munkát, Magyar nem puccsolta volna meg az EP-választást, s az egész országot.

Celebet, hírességet és valóban messiást csináltak belőle, olyan tulajdonságokkal ruházták fel, amivel nem rendelkezik, s elfedtek mindent, ami a valóságot mutatta volna, hátrányos a megítélésének. Nem megvédték, hanem kiszolgáltatták neki az országot.

Bagatellizálták, amikor a Kreml-propagandát adta elő a Klubrádióban. Arról nem beszélve, 

ahogy Bolgár György szerelmesen búg Magyar Péternek, kifejezve csodálatát, a különleges megtiszteltetést, hogy a jelenlétében fürödhet, egyetlen épeszű kérdéssel sem zavarva.

Ha Magyar garázdálkodik egy éjszakai szórakozóhelyen, nőket zaklat, férfiakat pofoz, ahol biztonsági őröknek kell kidobni, akkor a 444 szerint «balhéba keveredett», mint egy ártatlan áldozat. A sajtónak nem azok a nők fontosak, akiket Magyar ízléstelenül zaklatott.

Az ellenzéki sajtó hazudik, manipulál, megtéveszt, éppen az ellentéte annak, amit sajtónak nevezünk. Kiszolgálja a Fidesz fanatikusainak szintjére süllyedt embereket, akik mindent is letagadnak, hazudnak, hogy hamis álmaikat és alaptalan reményeiket el ne veszítsék.” - írja az Amerikai Népszava magyargyűlölője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató