2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Pressman: A melegek célkeresztbe állítása a demokrácia elleni támadás

“Azért gyűltünk össze, hogy ünnepeljük a családokat, a szabadságot és a szerelmet – mindazokat a dolgokat, amelyeket illetően az LMBT közösség tagjainak egyre több támadást kell elviselniük. Ezen a héten 35 ország közös nyilatkozatot adott ki, amelyben komoly aggodalmukat fejezték ki az LMBTQI+ emberek Magyarországon történő célba vétele miatt, és felszólították a kormányt, hogy számolja fel diszkriminatív törvényeit, politikáit és gyakorlatait” – kezdte beszédét David Pressman a vasárnapi családi pride pikniken, amit az amerikai nagykövet rezidenciáján tartottak.

A nagykövet azt mondta, az tény, hogy LMBT közösséghez hasonlóan a demokrácia is támadás alatt áll, és nem véletlen, hogy ez egy időben történik. Ugyanis azok, “akik megpróbálják aláásni a demokráciát, a félelemmel kufárkodnak” (...)

Ezért irányultak a Budapest-szerte látható plakátok az utóbbi időszakban Önökre, ezért fogadott el az Országgyűlés Önöket célzó törvényeket, és ezért alkalmazza most a kormányuk ezeket a jogszabályokat Önök ellen” –

fejtette ki Pressman, aki beszédét eredetileg az Országgyűlés előtt akarta volna elmondani. Azonban a Házelnök megtagadta a kérést, így a nagykövet nem szólalhatott fel abban az épületben “amelynek minden magyart képviselni kellene.”

Ezután Pressman a gyermekvédelemre tért ki, a nagykövet szerint az nem szolgálja a gyerekek védelmét, ha őröket állítanak egy brazil fotóművész fényképe elé, hogy senki ne lássa, mi is szerepel a fotón, ahogy a könyvek lefóliázása sem, illetve az sem, ha lejáratókampányt indítanak olyan személyek ellen, akik valójában tenni szeretnének valamit ebben az ügyben.

“Amikor egy ismert, meleg magyar nemrégiben tiltakozást szervezett, hogy kritizálja azt a módot, ahogy a kormány egy pedofil botrányt kezelt, azzal találta szembe magát a hírekben, hogy pedofíliával vádolták. Egy korábbi amerikai nagykövet egyszer azt írta egyik külföldi kiküldetéséről, hogy

„nagyon fárasztóvá vált folyton tagadni, hogy pedofil vagy, és visszautasítani a vádakat, hogy a rendszer megbuktatásán dolgozol.” Mert nem az igazság volt a lényeg és nem az számított – legalábbis nem ott és nem akkor. Ő az Amerikai Egyesült Államok Putyin Oroszországába küldött nagykövete volt 2012-ben. De ebben a tekintetben lehetett volna akár az Egyesült Államok Orbán Magyarországára delegált nagykövete is, 2024-ben”

– mondta Pressman, majd hozzátette, hogy az Oroszországban létrejött és működőképes “mestertervet” az LMBT személyek ellen “hazánk modellként használja, míg a világ demokratikus része figyelmeztető tanmesékként tekint rá.”

“Putyin orosz elnök elfogadtatott egy „külföldi ügynök törvényt”, hogy bűnbakká tegye, befeketítse és partvonalra szorítsa a hazai politikai ellenfeleit, amit egy „meleg-propaganda ellenes törvény” követett. Nem tartott sokáig eljutnia addig a kijelentésig, miszerint a politikai ellenzékét külföldi ügynökök finanszírozzák LMBT civil szervezetek révén, és hogy azt állítsa, az Oroszországba küldött amerikai nagykövet pedofil. Ezután Magyarország is megalkotta saját, a civil szervezetek „külföldi támogatásáról” szóló törvényét, aztán a „meleg-propaganda” ellenes törvényét, majd az úgynevezett „Szuverenitásvédelmi Hivatalt.” Magyarország nem sok időt vesztegetett, mire ezt a félelem-gépezetet alkalmazni kezdte” – részletezte az amerikai nagykövet.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató