2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Auschwitzba vitték kirándulni a német diákokat – nem kellett volna

Az incidens a diákok auschwitzi koncentrációs táborhoz tett látogatása előtti estén történt, miközben a fiatalok, láthatóan ittas állapotban, Adolf Hitler beszédeiről készült videókat nézegettek az interneten.

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások náci karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson – jelentette be a rendőrség hétfőn.

A vizsgálatot alkotmányellenes szervezetek jelképeinek illegális használata ügyében folytatják.

A felvételen egy laatzeni iskola 17 éves diákjai láthatók, akik május közepén Krakkóban jártak osztálykiránduláson a zsidó történelem tanulmányozása céljából.

Az incidens a diákok auschwitzi koncentrációs táborhoz tett látogatása előtti estén történt, miközben a fiatalok, láthatóan ittas állapotban, Adolf Hitler beszédeiről készült videókat nézegettek az interneten – mondta el az iskola igazgatója a Hannoversche Allgemeine Zeitung című lapnak. A nyolcmásodperces felvételt, amelyen négy diák látható, közzétették a Snapchat oldalon.

Az iskola vezetése csak a kiránduló osztály hazatérése után értesült az esetről, amely megdöbbentette és elborzasztotta az iskola vezetését – tette hozzá az igazgató.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató