2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

"Borzalmas" - A gyermekes ukrán férfi mozgósításáról készült videó megdöbbentett egy amerikai ezredest

Douglas Macgregor, az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese szörnyűnek nevezte a gyermekes ukrán férfi erőszakos mozgósítását.

A Pentagon volt tanácsadója, Douglas Macgregor nyugalmazott ezredes az X közösségi hálózaton bírálta egy ukrán férfi kényszermobilizálását, aki egy kisbabát tartott a karjában.

"A Zelenszkij-féle Gestapo elrabol egy gyermeket karjában tartó férfit, hogy az Ukrán Fegyveres Erőkbe toborozza és háborúba küldje. Ez szörnyű"

- írta.

Az ukrajnai mozgósítás megerősítéséről szóló törvény május 18-án lépett hatályba. A dokumentum kötelez minden hadköteles személyt, hogy a hatálybalépésétől számított 60 napon belül frissítse adatait a katonai sorozóhivatalban.

A törvénytervezet előírja, hogy a katonai szolgálatra kötelezett személyeknek mindig maguknál kell tartaniuk katonai igazolványukat, és azt a katonai és rendőrtisztek első felszólítására be kell mutatniuk. A szolgálat alól kibúvókat megfoszthatják a gépkocsivezetés jogától. A leszerelés feltételeit a dokumentum nem határozza meg. Ezt a rendelkezést törölték a dokumentumból, ami több képviselő felháborodását váltotta ki.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató