2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Fodor: A Tisza Párt létezése megdöbbentő látlelet Magyarországról

Mind az ország nemzetközi pozíciója, mind a belpolitikai helyzet azt kívánja meg a politikai élet szereplőitől, hogy végre képesek legyenek valóban kooperálni egymással.

„A hazai baloldal szinte reménytelen helyzetbe került, hiszen a szavazóit nagyrészt elszívta a Tisza Párt. Az a kevés, ami megmaradt a Demokratikus Koalíciónál, még valószínűleg fogyatkozni fog, hiszen a választók egy része mindig a győzteshez húz, és az ellenzéki térfélen a DK, az MSZP, a Momentum stb. a vesztesek táborát erősíti.

Különlegesen érdekes helyzet alakult ki viszont a fővárosban, ahol a különböző jogorvoslati eljárások közepette éppen ott tartunk, hogy Karácsony Gergely hivatalban lévő főpolgármester nyert pár tucat szavazattal Vitézy Dávid előtt. Viszont Karácsony beleragadt egy korábbi követelésébe, mely szerint új választásokat szeretne Budapesten, úgyhogy az ügyet még nem zárták le véglegesen. Mindenesetre Vitézy váratlanul jól szerepelt, Karácsony váratlanul gyengén, és hogy ne legyen elég a váratlan mozzanatokból: Magyar Péter politikai formációja a Fidesszel megegyező számú tagot küldhet a testületbe. A fővárosi közgyűlés, amelynek megválasztása az általam ősszel felvetett javaslatnak megfelelően újra a rendszerváltáskor kialakult gyakorlat szerint történt, jól tükrözi Budapest jelenlegi politikai preferenciáit. Olyan összetétellel jött most létre, ami komoly együttműködési készséget kíván majd a résztvevőktől a jövőben. Sajnos Karácsony Gergely nyilatkozatai nem ebbe az irányba mutatnak egyelőre: a napokban arról beszélt, hogy a Fidesszel ügyek mentén sem tud elképzelni együttműködést. Így nehéz lesz irányítani a jövőben a fővárost…

Mind az ország nemzetközi pozíciója, mind a hazai belpolitikai helyzet – a fővárossal együtt – azt kívánja meg a honi politikai élet szereplőitől, hogy végre képesek legyenek valóban kooperálni egymással. Nem kell elfogadni a Fidesznek az unió álláspontját menekültügyben, de meg kell találni a közös hangot egymással azért, mert ez Magyarország érdeke, ez a kormány dolga. Nem kell elfogadni a főpolgármesternek sem a Fidesz politikáját, sem Tisza vélt és várható elképzeléseit, de meg kell találni a közös hangot egymással, mert ez Budapest érdeke, ez a főpolgármester dolga. Mert így alkotjuk meg mindannyian azt a különlegességet, amit magyar nemzetnek hívunk, különbözőségeinkkel együtt. El kellene már végre oda jutnunk, hogy képesek legyünk ezt elfogadni.”

 

A teljes írás itt olvasható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató