2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

Geszti Péter rosszul lett attól, hogy a magyar drukkerek a magyar csapatnak szurkoltak

Órákkal később indult el Budapestről a Eurowings azon járata Stuttgarttba, amellyel magyar szurkolók utaztak volna az esti Skócia–Magyarország-mérkőzésre. A késés miatt lincshangulat alakult ki, a szurkolók tömegesen szálltak le a járatról. Többen, köztük a gépen tartózkodó hungarofób Geszti Péter is reagált a történtekre.

A labdarúgó-Európa-bajnokság esti mérkőzésére igyekvő magyar szurkolókat érte csalódás, akik jó ideig hiába várták a reptéren a Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járatának indulását.

A járat eredetileg 16.15-kor indult volna Budapestről, amely eleve háromórás késéssel, 18.21-kor érkezett meg a budapesti repülőtérre. A Budapest Airport közleménye szerint a földi kiszolgáló vállalat ekkor a gépet a protokoll szerint felkészítette a visszaútra és az utasokat beszállította. A beszállítás után derült ki azonban, hogy a járat nem tud 18.55-kor elindulni, ahogy a közleményben írták, a résidő miatt csupán 20.22-kor szállhat fel.

A gépen többségben szurkolók utaztak volna az esti futballmeccsre, akik, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem fognak Stuttgartba érni a mérkőzés kezdetéig, inkább úgy döntöttek, hogy leszállnak a gépről, és elállnak az utazástól.

Poggyászaikat a földi kiszolgáló vállalat kiszedte a gépből, majd az utasok a csomagokkal együtt elhagyták a terminált.

A járaton utazott volna a kommunista Geszti Péter is, aki hosszú bejegyzésben számolt be, mi történt és milyen hangulat uralkodott a terminálon, majd a gépen. Az előadó úgy foglalta össze röviden a történtek miatti érzéseit: Fapados járat, fapados ügymenet, fapados reakciók, fapados élet.

Geszti leírta a hosszú, idegőrlő várakozás történetét, ahol a terminálon együtt izgult átlagos futballrajongó, nagyvállalat vezetője, brókerzseni és sportvezető, akikkel jó ideig közösen reménykedtek, hogy ha neccesen is, de elérik a meccs elejét.

Mint írta, egy idő után rémálommal felérő valóságshow-vá változott a történet, szerinte félő volt, hogy bunyóvá vagy egyenesen lincseléssé alakul.

A személyzet sem reagált megfelelően, nem adtak semmilyen információt, amely tovább tüzelte a feldühödött szurkolókat. Ennek az lett a vége, hogy többen leviharzottak a gépről, ez pedig azt hozta magával, hogy mindenkinek újra le kellett szállnia, hogy az utaslistát aktualizálhassák.

Gesztinél itt szakadt el a cérna, és eldöntötte: inkább lemond az utazásról. Elítélve egyes szurkolók túlzott reakcióit, úgy fogalmazott: „Persze, a légitársaság lebőgött, nem elég a brutális késés, de még a helyi becsekkolás elbaltázása is sújtott minket, be kell perelni a céget, külön vagy együtt! Naná!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató