2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Marokkói bevándorlók öltek meg két embert Spanyolországban

Az egyik halálos támadás Barcelonában, a másik pedig Alicante megyében történt.

Marokkói migránsok gyilkoltak hétvégén Spanyolországban.

Az egyik támadás Barcelonában történt, ahol egy marokkói származású bevándorló nyakon szúrt egy fiatal latin-amerikai férfit.

Olyan súlyos sebet ejtett rajta, hogy a járókelők és a kiérkező mentők erőfeszítései ellenére az áldozat életét vesztette. A rendőrség nem messze a történtek helyszínétől fogta el a gyilkost. Az első, egyelőre meg nem erősített információk szerint a fogvatartott megpróbált kirabolni egy kisebb csoportot, mire az áldozatot odalépett hozzájuk, hogy megvédje őket. A marokkói férfi vélhetően emiatt szúrta le őt.

A másik gyilkosság Alicante megye egyik településén, Gata de Gorgosban történt.

A csendőrség ott két marokkói állampolgárt tartóztatott le, akik egy baseballütővel gyilkoltak meg egy helybeli férfit.

A tragikus esemény szombat délután történt egy egyelőre tisztázatlan körülmények között kirobbant verekedés után. Mire a mentők és a rendőrök a helyszínre érkeztek, az áldozat szíve és légzése is leállt már, törzse, arca és nyaka tele volt zúzódásokkal. A mentősök erőfeszítései ellenére nem tudták megmenteni.

Gata de Gorgos önkormányzata mély megdöbbenésének és szomorúságának adott hangot a történtek miatt. Ezután háromnapos hivatalos gyászt, valamint az összes városi rendezvény elhalasztását rendelte el az áldozat emlékére. Az ügyet közben a hatóságok átadták az alicantei gyilkossági csoportnak, akik megkezdték a vizsgálatot annak érdekében, hogy tisztázzák a bűncselekmény körülményeit.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató