2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Idén is célba vette a gyermekeket a Meseország mindenkié kiadója

A 25 éves Labrisz Leszbikus Egyesület az amerikai nagykövet Pride-piknikjén is képviseltette magát.

A Meseország mindenkié c. LMBTQ-mesekönyv kiadója is képviseltette magát a budapesti amerikai nagykövetség idei Pride-rendezvényén. Azon az eseményen, ahol David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete ezúttal is azzal támadta a budapesti kabinetet, hogy annak családpolitikája ijesztő, hogy a parlament által és egy referendum keretében megerősített gyermekvédelmi törvény tartalma telis-tele van visszásságokkal, hogy idehaza összemossák a homoszexualitást a pedofíliával, s hogy összességében Magyarországon az LMBTQ-közösség tagjai fokozódó támadás alatt állnak.

Ezek az állítások a Labrisz Leszbikus Egyesület rendezvényein is gyakorta elhangzanak, és mint arra a Magyar Nemzet keddi cikkében felhívta a figyelmet, az idei Pride hetén sem mondtak le a gyerekek érzékenyítésére irányuló genderpropaganda terjesztéséről.

A kiadó például továbbra is erőlteti a Meseország mindenkié című érzékenyítő mesekönyv terjesztését a gyerekek, körében, sőt meseíró kurzust, illetve pályázatot is kiírtak az LMBTQ-kisebbség elfogadtatása érdekében.

A lap szerint a Labrisz és a szervezők nem kerteltek a workshop célját illetően, nyíltan bevallották: tabuk nélkül, de bújtatottan, például egy mesén keresztül szeretnék bevinni az LMBTQ-propagandát az iskolába (a nem hagyományos nemi szerepek propagálását), akár alsós diákokhoz is.

De hogy mit is értenek a nem hagyományos nemi szerepek alatt? Ennek megítélését pedig a pályázókra bízzák, azonban azért hoznak példákat: LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal/mentális zavarral élők, idősek, határon túliak, alkoholbetegek, börtönviselt szülők gyerekei; és így tovább.

Emlékezetes, a Labrisz – amely a nők, a leszbikus, biszexuális és transznemű nők egyenlő jogaiért küzd, de más kisebbségi csoportokért is ki akar állni – 2020-ban jelentette meg a Meseország mindenkié c. könyvet, amelyet azóta számos nyelvre lefordítottak, és amelyet Dúró Dóra ledarált.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató