2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Megerőszakolt egy siketnéma, értelmi sérült nőt egy férfi a rétsági buszpályaudvaron, 8 évet kaphat

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészségegy 52 éves férfi ellen, aki még két éve decemberben a rétsági buszpályaudvaron megerőszakolt egy siketnéma, értelmi sérült nőt, közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi a késő délutáni órákban észrevette, hogy a nő a földön fekszik, mögé lépett, a hóna alá nyúlva felemelte, és az épület mögé vonszolta, a kivilágítatlan területen deréktól lefelé levetkőztette, majd leszorította és megerőszakolta. Ezt észrevette a pályaudvart éppen akkor ellenőrző rendőr, és véget vetett az erőszaknak.

A vád szerint a férfi tudta, hogy a nő sem kiabálni, sem segítséget hívni, sem ellenállni nem tud, ezért az ügyészség más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta meg.

Ha a bíróság előkészítő ülésén a férfi beismerő vallomást tesz, akkor 8 év fegyházra, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélhetik, szabadlábra nem helyezhető, és a több mint 700.000 forintos bűnügyi költség is őt terheli. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató