2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Oszkó Péter szerint az Orbán-kormány minden mutatóban jobban teljesít, mint a korábbiak

Bajnai Gordon pénzügyminisztere az Economx Exclusive című műsorában Pogátsa Zoltánnak arról is beszélt, hogy nincs olyan makrogazdasági mutató, amelyben az Orbán-kormány ne teljesített volna jobban, mint a korábbi kormányzatok.

Oszkó Péter, a Bajnai-kormány korábbi pénzügyminisztere úgy fogalmazott az Economx Exclusive műsorában, hogy a rendszerváltás óta prociklikus a magyar gazdaságpolitika, ehhez elég megnézni az utóbbi két válságidőszakot, amikor egymástól függetlenül két kormány is pont belecsúszik ugyanabba, hogy amikor jön a válság, akkor nincsenek tartalékok.

Emellett a stabil trendek közé sorolta még, hogy végig nagyvállalati preferencia volt. Véleménye szerint 2010 után történt egy erős retorikai váltás a külföldi tőkével kapcsolatban, bizonyos szektorokban ennek megfelelően meglehetősen konfliktusos gazdaságpolitikát folytatott a kormány, azonban a gyártás területen gyakorlatilag a meglévő szereplők ugyanolyan domináns pozícióban maradtak, mint előtte.

Oszkó Péter szerint amennyiben megnézzük az Orbán-kormány gazdasági mutatóit, akkor nincs olyan makrogazdasági mutató, amiben ne teljesített volna jobban, mint a korábbi kormányzatok. A legkiemelkedőbb ezek közül, hogy valóban egymillióval több munkahely van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató