2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Lövöldözés volt Brüsszelben, ketten meghaltak

Lövöldözés következtében két ember meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült csütörtökre virradó éjszaka a belga főváros Saint-Gilles negyedében – közölte a brüsszeli rendőrség szóvivője.

Éjjel egy és két óra között lövöldözés történt Brüsszelben, egy kávézó közelében, az elkövetőket egyelőre nem fogták el. A két halálos áldozat mellett hárman sebesültek meg az incidensben, közülük kettőnek életveszélyes az állapota. A brüsszeli ügyészség vizsgálatot indított.

A tettesek indítéka egyelőre nem tisztázott. Az RTBF közszolgálati médiát tájékoztatók szerint az elkövetők robogóval közlekedve nyitottak tüzet a kávézóra.

Saint-Gilles kerületet a brüsszeli hatóságok idén a kábítószer-kereskedelem egyik „forró pontjaként” azonosították. A rendőrség azonban egyelőre elutasította, hogy bármilyen kapcsolatot állapítson meg a drogkereskedelem és a mostani incidens között.

Belgiumban évek óta növekszik a fegyveres erőszakos cselekmények száma, amit a hatóságok szerint a kábítószer-kereskedő hálózatok közötti rivalizálás okoz. Utcai lövöldözések Antwerpenben is előfordultak, a flamand nagyváros kikötője a Dél-Amerikából Európába csempészett kokain fő útvonalává vált.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató