2024. július 13. - Jenő
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon34°24°

A norvég esélyegyenlőségi miniszter a Pride-on mutogatta a csöcseit (Videó 18+)

"Arra törekszem, hogy a queerek biztonságban és szabadon érezzék magukat, és ez egy kis hozzájárulás volt" – mondta.


Lubna Jaffery norvég kulturális és "esélyegyenlőségi miniszter" kedden az Oslo Pride rendezvény keretében derékig levetkőzött színpadon, és megmutatta a melleit a közönségnek – számolt be a Nettavisen helyi lap és az NRK norvég közszolgálati műsorszolgáltató.  

A kormánytag azután vetkőzött neki, hogy az idei év fő „fag hag“-ének nyilvánították. Az LMBT közösség szlengjében ez a kifejezés olyan nőt ír le, aki többnyire vagy kizárólag a meleg és biszexuális férfiakhoz áll közel.

„Ahhoz, hogy egy ilyen díjat elnyerj, prezentálnod kell magad, de nem szabad magadat komolyan venni. Kulturális és esélyegyenlőségi miniszterként, most pedig a queer személyek fővédőjeként arra törekszem, hogy a queerek biztonságban és szabadon érezzék magukat, és ez egy kis hozzájárulás volt”

– kommentálta viselkedését Jaffery.  

Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök kijelentette, hogy a miniszter asszony viselkedése „teljesen rendben van”.

„Lubna magabiztos, szabad és csodálatos ember, aki szeretettel van jelen a kulturális eseményeken országszerte. Tegnap is Oslóban volt, és szerintem teljesen rendben van” – mondta a kormányfő.  

Jaffery pakisztáni bevándorlók családjából származik, és a regionális és nemzeti politikában betöltött különböző pozíciók révén jutott el a pozícióig.

(Körkép)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató