2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Bartus őrjöng: A Tisza Párt nem létezik

Az Amerikai Népszava főkomcsija ismét nekiment Magyar Péternek.

Bartus László az alábbiakat írta:

„Magyar Péter azt ígérte, az EP-választás után alszik egy napot, utána haladéktalanul a Tisza Párt építésébe kezd. Azt is ígérte, hogy megnyitják a tagfelvétel lehetőségét. Az ígéreteiből nem lett semmi, mert másik ígéretét megszegve, elfogadta a zsíros állást Brüsszelben és beült az Európai Parlamentbe, amit kezdettől tudni lehetett. Egyelőre igaznak látszik az előrejelzésünk, hogy Magyar nem is fog pártot szervezni, mert egyrészt alkalmatlan rá, másrészt nem demokrata, harmadrészt nem bízik senkiben, és egész ténykedése az ellenzéki sajtó által felépített médiahekk és trollkodás, aminel célja Magyar Péter Fideszben elveszített pénzének pótlása és hiúságának kielégítése.

Egy pártnak van elnöksége, vannak vezető tisztségviselői, van tagsága, van elfogadott programja, átlátható költségvetése, jeles képviselői, teoretikusai, irányzatai, testületei, rendszeres ülései, kongresszusa, belső választásai, szervezete. A Tisza Pártnak semmi ilyen nincs, ezekből semmi nem létezik, csupán egyetlen embert jelent, Magyar Pétert. Ez alapján elmondható, hogy a Tisza Párt nem létezik, mert a pártokra jellemző egyetlen jellemzővel és követelménnyel nem rendelkezik. Még tagjai sincsenek, tagokat nem vesz fel, gyakorlatilag a párt nem működik. A »Tisza Párt« Magyar Pétert jelenti, ez Magyar Péter neve. Átvett egy alvó kamupártot, ami azóta is az maradt, kamupárt. Korábban megírtuk, hogy Magyar soha nem fog pártot szervezni, elhiteti a fanatikusaival, hogy ez így jó, mert így lehet leváltani Orbánt. Magyar egy fikció nevében puccsolta meg az EP-választást, a magyar pártstruktúrát. Magyar tevékenysége átláthatatlan, nem állja ki a nyilvánosság próbáját, nem lehet követni, nem átlátható miből és hogyan gazdálkodik.

A magyar szavazók egy nem létező pártra szavaztak, az Európai Néppárt egy nem létező pártot vett fel a tagjai közé. Vajon mikor kérdezik meg Magyart, hogy a megörökölt 19 tag kicsoda, a hirdetéssel keresett EP-képviselői legalább tagjai-e a pártnak, a párt az európai normáknak megfelelően működik-e vagy csupán egyszemélyes szélhámos vállalkozás. Megírtuk azt is, hogy Magyar tökélyre fejlesztette a vezérelvű pártot, amelyben az egyetlen tag ő maga, és ő a vezére saját magának. Ez a diktatúra csúcspontja, s csupán remélni merjük, ha hatalom közelébe kerül, nem ezt a modellt terjeszti ki az országra, azzal a kis megszorítással, hogy aki őt dicsőíti, az szabadlábon maradhat.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató