2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Jobboldali fordulat jöhet Franciaországban

Vasárnap tartják az előre hozott választásokat a franciáknál. A jobboldali Nemzeti Tömörülés győzelme várható a felmérések szerint.

A francia választók vasárnap adják le a voksukat a rendkívüli parlamenti választás első fordulójában. Felmérések szerint hatalmas jobboldali győzelem születhet Franciaországban.

A nemzetközi sajtó szerint a július 7-én záruló kétfordulós választás eredménye hatással lehet az európai pénzügyi piacokra, Ukrajna nyugati támogatására, valamint arra is, hogy Franciaország nukleáris arzenálját és globális haderejét hogyan irányítják.

Sok francia szavazó frusztrált az infláció és a gazdaság helyzete, valamint Emmanuel Macron elnök vezetői magatartása miatt, amelyet arrogánsnak látnak. 

Történelmi jobboldali siker várható

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a jobboldali Nemzeti Tömörülés viszont megerősödött a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint, így akár történelmi győzelmet is arathat.

Az Ipsos által pénteken közölt kutatás alapján a Nemzeti Tömörülés támogatottsága 36 százalékon állt. 

Abszolút többséget fogunk nyerni

– mondta Marine Le Pen, a francia párt vezéralakja  egy szerdai újságinterjúban, ezzel megjósolva, hogy a 28 éves Jordan Bardella lesz a miniszterelnök. 

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató