2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Kigyulladt egy hajó Balatonfüreden, a tűzoltókkal együtt fékezték még a továbbterjedést

A kikötőmester gyorsan kivontatta a még füstölgő vitorlás hajót a kikötő előtti vízterületre, majd végül a tűzoltókkal közösen a vízimentők megfékezték az elektromos tűz továbbterjedését.

Vasárnap reggel szerencsés kimenetelű hajótűz történt Balatonfüred egyik kikötőjében – számolt be az esetről a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a Facebookon.

A tájékoztatás szerint a hőségben nagyobb eséllyel keletkezhet hajótűz, ezért érdemes megfontolni, milyen fogyasztókat hagyunk bekapcsolva egy vitorlás hajón, a sokszor túlterhelt hálózaton.

A kikötőmester gyorsan kivontatta a még füstölgő vitorlás hajót a kikötő előtti vízterületre, közben megérkeztek a tűzoltók, akik megfékezték az elektromos tűz továbbterjedését. Vízimentő kollégáink segítséget nyújtottak, majd az áramtalanított vitorlás kishajót visszavontatták a kikötőbe – írta posztjában a VMSZ.

A szervezet posztjában azt is kiemelte, sokaknak áll érdekében, hogy a régióban legyen legalább egy olyan tűzoltásra alkalmas hajó, ugyanis jelenleg egy ilyen sincs a Balatonon.- számolt be az Index.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató