2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Poloska az új pártszövetségről: Olyan ez, mint amikor egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot

„A Liberális Internacionálé, majd az Európai Néppárt egykori alelnöke, Orbán Viktor ma „nagy” bejelentést tett” – kezdi közleményét Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt vezetője.

Orbán Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel vasárnap patrióta kiáltványt fogadott el, és bejelentették, hogy új pártszövetséget hoznak létre Patrióták Európáért névvel.

"Miután minden európai frakció elutasította a Fidesz felvételét, ma a miniszterelnök elmondta, hogy rajta kívül minden európai politikus Európa ellen dolgozik ezért egy új pártszövetséget hoz létre. Van itt minden: szélsőjobb, magyar ellenes politikus, liberális szédelgő és virtigli szocialista.

De hát, ők mások, ők szuverenisták és ők meg fogják változtatni az európai történelmet. Hogy mi köti össze a “patriótákat”? Állítólag az illegális migráció megfékezése.

Vajon Orbán Viktor beszámolt az új szövetségeseinek a 2000 emberkereskedő szabadon bocsátásától, a letelepedési kötvényekről és a több tízezer gazdasági migráns behozataláról? – kérdezte Magyar Péter.

A Tisza Párt alelnöke szerint Orbánék pártszövetsége olyan, „mint amikor egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot és rögtön azt bizonygatod, hogy a tiéd az igazi, tiéd a legnagyobb, tiéd az egyetlen”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató