2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Budapesten hajtott végre kényszerleszállást egy Hongkongba tartó járat

A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Budapest Airport hétfőn.

Rosszul lett egy utasa, ezért megszakította útját a British Airways egyik járata Budapesten. A gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszere túlhevült.

Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték a hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek.

A Budapest Airport közölte:

az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét.

Az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a továbbutazásukkal kapcsolatban. Hozzátették: a fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott. Azt az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították – tudatta az MTI a közlemény alapján.

A torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre. Az eseménnyel kapcsolatban külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató