2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Közel 30 milliárd dollárral nőtt a leggazdagabb oroszok összvagyona év eleje óta

Több mint 28,7 milliárd dollárral nőtt a leggazdagabb oroszok vagyona év eleje óta a Bloomberg Billionaires Index alapján. A legnagyobb mértékben az Eurochem műtrágyagyártó és a SUEK, Oroszország legnagyobb szénszállítójának társalapítója, Andrej Melnicsenko vagyona nőtt, 5,76 milliárd dollárral, ezzel becsült vagyona összesen 24,6 milliárd dollárra gyarapodott, írja az MTI.

Növekedésben nem, vagyonban viszont megelőzi őt a Szeversztal alapítója, Alekszej Mordasov 25,6 milliárd dolláros vagyonával (ő 4,71 milliárd dolláros növekedést mutatott fel év elejéhez képest), míg a Lukoil alapítója, Vagit Alekperov 3,54 milliárd dollárt keresett, az ő vagyona jelenleg 28,2 milliárd dollár. A legnagyobb vesztes a Novatek földgáztermelő Gennagyij Timcsenko volt, vagyona 2,85 milliárd dollárral, 11,3 milliárd dollárra csökkent.

Az index szerint a leggazdagabb orosz a bányászati és kohászati Norilsk Nickel elnöke és társtulajdonosa, Vlagyimir Potanyin, akinek a vagyona az év eleje óta 902 millió dollárral, 32 milliárd dollárra nőtt, ezzel a Bloomberg módszertana alapján a világon az 51. leggazdagabb embernek számít. A pénteki részvényárfolyamok alapján a világ leggazdagabb embere Elon Musk, vagyona 218 milliárd dollárt ért, az év eleje óta 11,5 milliárd dollárral csökkent. A vagyonokat a pénteki részvényárfolyamok alapján számolták ki.
 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató