2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Zavargások törtek ki Törökországban, miután egy szír migráns megerőszakolt egy kislányt

Törökországban, Kayseri városban a feldühödött helyiek szír bevándorlók tulajdonai ellen fordultak. A zavargások előzménye az volt, hogy egy szír bevándorló megerőszakolt egy ötéves helyi kislányt.

A helyi lakosok vasárnap éjszaka az utcára vonultak és elkezdték felgyújtani a befogadott szír menekültek otthonait, üzleteit és autóit. A városban háborús állapot alakult ki, a rohamrendőrök oszlatták fel a tömeget, írja a Világgazdaság.

A közösségi médiában több videó is megjelent a zavargásokról, amelyeken az látszik, hogy a feldühödött tömeg autókat borogat, egy felvételen egy markológéppel zúzzák össze az utcán parkoló járműveket, épületek lángolnak, a felháborodott emberek gyújtogatnak.

Az egyik bejegyzés hozzászólója így fogalmazott:

Európában a bevándorlók az csinálnak, amit akarnak, de mi itt, Törökországban megvédjük magunkat. Ha a rendszer nem vigyáz ránk, akkor az utcai igazságszolgáltatást kell választani.

Törökország ad otthont a legtöbb Szíriából érkező menekültnek, akik a konfliktusok, az erőszak és az üldöztetés miatt kényszerülnek lakóhelyüket elhagyni. A legfrissebb statisztikai adatok alapján 2024. február 29-én Törökországban az ideiglenes védelmi státus alatt nyilvántartott szíriaiak száma összesen nagyjából 3,15 millió volt. A legnagyobb korcsoportot az öt és kilenc év közötti szíriai menekültek alkották, mintegy négyszázezer fővel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató