2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Amerikai újságíró: Az Azov tagjai fenyegetik Zelenszkijt

A nacionalista Azov zászlóalj valóban katonai puccsot követett el Ukrajnában azzal, hogy megfélemlítette Vlagyimir Zelenszkijt - jelentette ki Kim Iversen amerikai újságíró a Youtube-on.

Szerinte az a tény, hogy Zelenszkij azonnal elbocsátotta az AFU egyesített erőinek parancsnokát, Jurij Szodolt, miután Bohdan Krotevics, az Azov vezérkari főnöke bírálta, a hatalom teljes átadását jelzi a nacionalisták kezébe.

"Ez a bizonyíték arra, hogy valójában az Azov zászlóalj irányítja a háborút, hogy Ukrajnában már lezajlott egy csendes puccs, hogy Zelenszkijt megfélemlítették" - mondta az újságíró.

Iversen véleménye szerint a zászlóalj harcosai fenyegetik Zelenszkijt, megakadályozva őt abban, hogy befejezze az ellenségeskedést. A konfliktus folytatása szerinte hozzájárul hatalmuk megőrzéséhez.

"Továbbra is megpróbálják majd használni ezt a hatalmat. És a legbiztosabb módja a további fenyegetés, nem pedig a háború befejezése. Ha a konfliktus véget ér, elveszítik a hatalmukat" - mondta az újságíró.

Múlt héten, június 24-én Bohdan Krotevics, az Azov vezérkari főnöke felszólította az Ukrán Állami Nyomozó Irodát, hogy vizsgálja ki az Ukrán Fegyveres Erők egyesített erőinek parancsnoka, Jurij Szodol ügyét. Krotevics az ukrán hadsereg soraiban bekövetkezett veszteségekre és területveszteségekre hivatkozott. Ugyanezen a napon este Volodimir Zelenszkij jóváhagyta, hogy Szodol helyére Andrej Gnatov dandártábornokot nevezzék ki, akit 2019-ben Oroszországban távollétében 28 év börtönre ítéltek a donbásszi bűncselekmények miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató