2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Kora reggel már elfogták az Árpád hídi baleset okozóját kábítószerbirtoklásért, de őrizetbe nem tudták venni

A rendőrség az éjjel történt tragédiával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján arról adott tájékoztatást, hogy a szerdai nap hajnalán már volt dolguk a baleset elkövetőjével.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elárulta, hogy az ügy nem az Árpád hídon kezdődött, hanem a III. kerületi Tavasz utcánál, ahol egy női taxisofőr az autója mellett dohányzott, a Toyota Camry ajtaja nyitva maradt, ekkor lépett hozzá a balesetet okozó elkövető, aki beült az autóba.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője beszámolt arról, hogy kettejük között dulakodás történt, a férfi erősebbnek bizonyult, beült az autóba, magára zárta az ajtót és elhajtott.

Ezután az autóval a Vörösvári útra vezető lehajtót az elkövető felhajtónak használta és a forgalmi iránnyal szemben felment az Árpád hídra, itt ütközött először egy Hyundai-jal, ebben a balesetben személyi sérülés nem történt.

A sofőr nem állt meg, továbbhajtott, a margitszigeti lehajtó után nem sokkal ütközött az ezüst Suzuki Ignisszel, valamint a mögötte haladó Skoda Octavia taxival, a baleset következtében a 43 éves elkövető, valamint a Suzukiban utazó 34 éves férfi és egy 34 éves nő az életét vesztette.

A Skodában négyen utaztak, őket kórházba szállították.
"Nem klasszikus versenyzés történt” – mondta Csécsi Soma a sajtótájékoztatón.

A BRFK szakértőket von be, hogy megállapítsák, az elkövető milyen sebességgel haladt az Árpád hídon, valamint a szervezetében volt-e alkohol vagy kábítószer a baleset idején. A szervezet halálos közúti baleset gondatlan okozása, a Tavasz utcai incidens miatt pedig jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást.

A balesetet elkövető férfi szerdán hajnalban már megjárta a rendőrséget:

hajnali 5 óra 10 perckor bejelentés érkezett, hogy vélhetően kábítószer miatt egy férfi zavartan viselkedik, a későbbi elkövetőt meg is találták a rendőrök, a motozás után kábítószergyanús anyagot találtak nála, emiatt előállították, a gyorsteszt pozitív jelzést adott.

A férfit előállították, csekély mennyiségű kábítószer volt nála, a fogyasztást elismerte, panaszt nem tett az előállítás ellen, ahogyan vallomást sem tett. Ezek után szabadon bocsátották. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató