2024. július 13. - Jenő
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon34°24°

Putyin szerint lehetetlen lezárni az Ukrajnával folytatott konfliktust közvetítőkön keresztül

Az Ukrajnával folytatott konfliktus közvetítőkön keresztül történő lezárása lehetetlen – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

"Mindig is a tárgyalások mellett voltunk, ezt önök is jól tudják, soha nem mondtunk le róluk. Az, hogy a konfliktust végül közvetítők segítségével, és csakis rajtuk keresztül lehetne végleg lezárni, számomra valószínűtlennek tűnik. Mindenekelőtt azért, mert nem valószínű, hogy egy közvetítő felhatalmazást kapna a végső dokumentumok aláírására"

– mondta Putyin az SCO- csúcstalálkozót követően az orosz médiához intézett sajtóközlemény során.

“Egyszerűen nem hirdethetünk tűzszünetet abban a reményben, hogy a szemben álló fél majd tesz néhány pozitív lépést” – mondta Putyin.

“Nem engedhetjük meg, hogy az ellenfél kihasználja ezt a tűzszünetet arra, hogy javítsa pozícióit, újra felfegyverkezzen, kényszermobilizációval feltöltse hadseregét, és felkészüljön a fegyveres konfliktus folytatására” – tette hozzá.

Putyin július 3-án reggel Asztanába repült, hogy részt vegyen az SCO-csúcson. Az esemény „A többoldalú párbeszéd erősítése – a fenntartható békére és fejlődésre való törekvés” szlogennel zajlott.

Az Orosz Föderáció elnöke július 4-én részt vett az SCO-tagállamok vezetőinek tanácsának ülésén és az SCO Plus formátumú ülésen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató