2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Mbappé ismét retteg: szerinte katasztrofálisak voltak a francia választások első fordulójának eredményei

Kylian Mbappé „katasztrofálisnak” bélyegezte a franciaországi előrehozott parlamenti választások első fordulójának eredményét. Arra buzdította a választókat, hogy menjenek el erőteljesen, és hárítsák el a Nemzeti Összefogás által irányított kormány veszélyét, amikor vasárnap megnyílnak az urnák a második fordulóra.

A francia labdarúgó-válogatott tagjainak több felszólalása közül a befolyásos csapatkapitány, Mbappé arra figyelmeztetett, hogy az országnak meg kell ragadnia az esélyt, hogy a "szélsőjobboldali, bevándorlásellenes párt ne tudja átvenni a hatalmat a viharos politikai csatározás során".

„Sürgős a helyzet”

– mondta, amikor arról kérdezték, mit gondol a helyzet nyomorúságos állapotáról, amelynek következtében a Nemzeti Összefogás a múlt hétvégi első fordulóban a népszavazás 33%-át szerezte meg.

„Nem hagyhatjuk, hogy az országunk ezeknek az embereknek a kezébe kerüljön. Sürgető a helyzet. Láttuk az eredményeket, ez katasztrofális. Nagyon reméljük, hogy ez meg fog változni: hogy mindenki összefog, elmegy szavazni, és a megfelelő pártra szavaz”.

Mbappé hangsúlyozta a szavazás fontosságát „most, jobban, mint valaha”.

A "francia" játékosok jelenleg Németországban tartózkodnak az Európa-bajnokságon. Továbbra is figyelemmel kísérik az otthoni eseményeket, és angol kollégáikkal ellentétben többen közülük nyugodtan nyilatkoztak politikai kérdésekről.

Az UEFA pedig csendben van, pedig a politikai megnyilvánulásokat tiltják...

A torna kezdete előtt a csatár Marcus Thuram és Ousmane Dembélé is hasonló buzdítást intézett a szavazásra jogosultakhoz. Mbappé csatlakozott hozzájuk, és akkor azt mondta, hogy „ellenzi a szélsőséges nézeteket és az embereket megosztó eszméket”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató