2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Ukrajna szerint Orbán nem egyeztetett velük a moszkvai útjáról

Az ukrán külügyminisztérium szerint nincs megállapodás Ukrajnáról Ukrajna nélkül, a békét pedig csak a Kijev által készített béketervvel lehet helyreállítani.

Az ukrán külügyminisztérium szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem egyeztetett velük arról, hogy a kormányfő keddi, kijevi látogatását követően Moszkvába utazik – közölte a minisztérium az MTI szerint. „Továbbra is megingathatatlan az az elv, hogy nincs megállapodás Ukrajnáról Ukrajna nélkül, és felszólítunk minden államot, hogy szigorúan tartsák be” – kommentálta Orbán oroszországi útját az ukrán külügy.

Kijev szerint a béke helyreállítása az általuk készített béketerven keresztül lehet reális.

„Miként azt az első svájci globális békecsúcs – amelyen Magyarország is részt vett – megmutatta, több mint száz állam és nemzetközi szervezet osztozik az Ukrajna területi integritásának és az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásán alapuló béke víziójában” – írták ezzel kapcsolatban.

„Ukrajna továbbra is kész konstruktívan dolgozni a kétoldalú együttműködés és az európai integráció fejlesztése terén Magyarország miniszterelnökének kijevi látogatását követően” – áll a sajtóközleményben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató