2024. július 13. - Jenő
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon34°24°

Vona Gábor haverjait üdvözölte: Eltiltják a törökök legjobbját, nem léphet pályára a hollandok ellen

Merih Demiral az osztrákok ellen két gólt szerzett, azonban a mérkőzés utáni ünneplés során tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt nem léphet pályára a törökök következő két mérkőzésén.

A török labdarúgó-válogatott középhátvédjét, Merih Demiralt két mérkőzésre eltiltották az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, kézmozdulatai miatt, írta meg a hirado.hu.

Demiral az Ausztria elleni 2-1-es győzelem során politikai jelentésű kézmozdulatot tett, ami nagy felháborodást váltott ki. A törökök belső védője a Szürke Farkasok szélsőséges szervezetnek a jelképét mutatta. 

A Szürke Farkasok (Bozkurtlar) egy török ultranacionalista és soviniszta szervezet, amely az 1960-as években alakult meg. A csoportot a Nemzeti Cselekvési Párt (MHP) ifjúsági szárnyaként hozták létre, és célja a török nacionalizmus terjesztése és a pantürkizmus előmozdítása. Hírhedtek erőszakos cselekedeteikről, különösen az 1970-es és 1980-as évek politikai zavargásai során. A Szürke Farkasokat több országban is betiltották, mivel kapcsolódnak számos terrorista tevékenységhez és politikai gyilkossághoz.

Vona Gábor, a Jobbik bukott elnöke többször hivatkozott a Szürke Farkasokkal való kapcsolatára.Az eltiltás következtében Demiral nem léphet pályára a szombati, Hollandia elleni meccsen, illetve a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben sem. Az UEFA egyelőre nem kommentálta az ügyet. Törökországban már az eltiltás híre is komoly felháborodást keltett, és a külügyminisztérium elítélte az UEFA vizsgálatát, sőt bekérette a német nagykövetet.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató