2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Megdöbbent a német külügy, miután Szijjártóék lemondták a találkozót a német kollégájával

Úgy volt, hogy Szijjártó Péter hétfőn találkozik Budapesten Annalena Baerbock német külügyminiszterrel. A Külügyminisztérium a HVG megkeresésére közölte: a lemondás hátterében kizárólag technikai és nem politikai ok áll.

Annalena Baerbock német külügyminiszter (nyitóképünkön) hétfőre tervezett budapesti útja nem fog megvalósulni. A Reuters értesülését a német külügy megerősítette a Spiegelnek. „Megdöbbenésünkre a magyar fél péntek este rövid határidővel lemondta Szijjártó Péter külügyminiszternek Baerbock külügyminiszterrel való, valójában hétfőre tervezett budapesti találkozóját. Az utazást egy későbbi időpontban átütemezik – közölték. – Orbán Viktor miniszterelnök meglepő és koordinálatlan moszkvai útja miatt nagyon fontos lett volna egy komoly és őszinte személyes megbeszélés a két külügyminiszter között. Sajnáljuk a lemondást.”

Kérdésre a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtóosztálya közölte: a miniszter naptárjában történt – előre nem látott – változás miatt kérték, hogy a látogatásra egy későbbi, mint írták, remélhetőleg közeli időpontban kerüljön sor.

Hangsúlyozták, hogy a lemondás hátterében kizárólag technikai és nem politikai ok áll, és a KKM reméli, hogy az új időpontról szóló egyeztetések minél előbb sikerrel zárulnak.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató