2024. július 22. - Magdolna
EUR : 391.11
USD : 359.51
Időjárás ikon33°21°

Az oroszok kamikaze drónokkal támadták Szumi megye energetikai hálózatát

Szumi megye energetikai hálózatát támadták szombaton Sahid típusú orosz kamikaze drónok – jelentette az ukrán regionális katonai vezetés.

Az Ukrajinszka Pravda helyi hírportál szerint Szumi városában részlegesen megszakadt az áram- és ivóvízszolgáltatás. A helyi hatóságok szerint százezernél is több háztartás maradt áram nélkül.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség egy helyi “földalatti mozgalom” vezetőjére hivatkozva közölte, hogy egy rakétákat gyártó üzemet ért orosz támadás a városban.

A kelet-ukrajnai Donyeck megyében összesen 11 civil vesztette életét és 46-an megsebesültek orosz csapásokban szombatra virradóra. A megye nyugati részében, a Pokrovszk mellett fekvő Szelidove települését legkevesebb két irányított bomba találta el, öt ember életét oltva ki – ismertette Vagyim Filacskin kormányzó a Telegramon. Hozzátette, hogy a településen legalább további nyolc ember megsebesült. “Minden város és falu a donyecki régióban ellenséges támadások folyamatos veszélyének van kitéve” – hangsúlyozta Filacskin, akit az Interfax-Ukrajina hírügynökség idézett. Hozzátette, hogy a bombatámadás vállalati területet ért.

Filacskin szerint több lakóépületben, üzletben és járműben, illetve egy üzemben különböző fokú károk keletkeztek. A kormányzó szerint további három civil Csasziv Jar városában vesztette életét. Egy ukrán katonai szóvivő szerint a stratégiai jelentőségű város egyik külső kerületét fel kellett adniuk az ukrán erőknek.

Az ukrán vezérkar szerint Pokrovszk térségében az elmúlt egy napban legkevesebb 45 összecsapás volt. Szombatra virradóra összesen hat rakéta és 55 légicsapást számoltak több mint hetven siklóbomba bevetésével.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató