2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Kamu Geri retteg: Csak remélni lehet, hogy nem tör ki a káosz

„A Nemzeti Választási Bizottságnak hat napja van harminckétszer annyi szavazólapot újra megszámolni, mint amennyit legutóbb, az érvénytelen szavazatok újraszámolásakor egy nap alatt átnézett. Csak remélni lehet, hogy nem tör ki a káosz. Ám legyen újraszámolás. De ehhez erős garanciák kellenek” – reagált Facebookon az alkalmatlan Karácsony Gergely a Kúria döntésére, miszerint a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazatot újra kell számlálni.A főpolgármester arról ír, hogy a Kúria bírái törvényi alap nélkül adták ki ezt a feladatot a Nemzeti Választási Bizottságnak.

Karácsonynak csak olyan újraszámolási folyamat elfogadható, ahol „nem az urnákat és a szavazólapokat bontogatják és szállítgatják ki tudja hogyan”. Szerinte az elfogadható módszer az lenne, ha a Nemzeti Választási Bizottság tagjai mennének ki a kerületi választási irodákban őrzött urnákhoz, ahol a választott és delegált tagok a köztisztviselők segítségével, a sajtó nyilvánossága előtt maguk bontják fel az urnákat és kötegeket és végzik el az újraszámlálást.

„A választási irodák tagjai a törvény szerint közreműködhetnek az újraszámolásban, de magát az újraszámolást a minden parlamenti párt részvételével működő választási bizottságnak kell végeznie. Minden más megoldást választási csalási kísérletként fogok értelmezni” – zárta posztját Karácsony Gergely.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató