2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Azzal gyanúsítják az albán válogatott egy stábtagját, hogy megerőszakolt egy nőt Németországban

A bejelentésről tudott a helyi ügyészség is, a gyanúsított ennek ellenére az eset másnapján gond nélkül hazarepülhetett Albániába.

A dortmundi ügyészség nyomoz az albán válogatott egyik stábtagja után, a gyanú szerint megerőszakolhatta a csapatot elszállásoló hotel egyik alkalmazottját – írja a Bild. A 18 éves nő június 23-án este értesítette a rendőröket, állítása szerint a férfi a konyhába lökte, ahol megcsókolta, majd szexuálisan bántalmazta.

Az albán válogatott állandó szállása az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Kamenben, egy sporthotelben volt az Eb alatt, innen érkezett a bejelentés is. A tartományi ügyészséget azonnal értesítették az ügyről, a gyanúsított azonban ennek ellenére másnap a csapattal együtt hazatért Albániába, miután a spanyolok elleni vereséggel búcsúztak a tornáról.

A férfi ellen nem adtak ki elfogatóparancsot, mivel a gyanú még nem tekinthető megalapozottnak. Ha bűnösnek találják, legalább két év börtön vár rá a német törvények szerint. A nyomozás során többek között azt próbálják megállapítani a nyomozók, hogy az albán stábtag felismerte-e, hogy a nő visszautasítja a közeledését.

A nőt alkalmazó sporthotel közölte, hogy számukra munkavállalójuk és az ő személyiségi jogainak a védelme élvez prioritást. A gyanúsított a lap információ szerint nem játékos, és nem is magasrangú tisztségviselő. A stábtagot az albán futballszövetség felfüggesztette.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató