2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°23°

Medvetámadás végzett egy turistával Erdélyben

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben. A medvetámadást egy férfi jelentette a 112-es segélyhívón: elmondása szerint medve támadt a vele együtt túrázó nőre és elvonszolta egy olyan helyre, ahol nem láthatta, mi történik vele.

A medvetámadást bejelentő turistát a hegyi csendőrök lekísérték Busteni üdülőtelepre. Kedd délután egy másik bejelentés nyomán a katasztrófavédelem arra figyelmeztette a térségben tartózkodókat a mobiltelefonokra küldött RO-ALERT-üzenetben, hogy medvét láttak az említett túraútvonalon található Caraiman-vízesés környékén.

Nem sokkal később a Prahova megyei hegyimentők közölték, hogy – miután kötélen beereszkedtek a völgybe – holtan találták az eltűnt turistát, de a holttest lehozását nemcsak a nehéz terep nehezíti, hanem az is, hogy a medve még mindig a környéken ólálkodik, 10-15 méterre a hegyimentőktől. 

Az áldozat keresése érdekében a hatáságok korábban a helyszínre küldték a Brassó megyei rohammentő-szolgálat helikopterét is, de miután a hegyimentők megtalálták az eltűnt nőt a fenyőerdővel borított szűk és meredek völgyben, a helikopter nem tudott segíteni a holttest lehozatalában, ezért visszafordult a bázisra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató