2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Mick Wallace az Egyesült Államok érdekeit szolgáló terrorszervezetnek nevezte a NATO-t

A NATO egy terrorszervezet, amely az USA és a hadiipari komplexum érdekeit szolgálja - jelentette ki Mick Wallace ír EP-képviselő az X közösségi oldalon.Oroszország többször megjegyezte, hogy a NATO célja a konfrontáció. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő korábban azt mondta, hogy a szövetség agresszív jellegű, és további bővítése nem hoz nagyobb biztonságot Európának. Orbán Viktor a Facebookon posztolta, hogy megérkezett a NATO-csúcsra.

Magyarország részéről amellett fogok érvelni, hogy őrizzük meg a NATO-t annak, aminek 75 évvel ezelőtt, az alapításakor szánták: egy védelmi szövetségnek - írta a bejegyzésében.

"A NATO egy ártatlanok vérével átitatott terrorszervezet, amely az amerikai birodalom és a hadiipari komplexum érdekeit szolgálja"

- írta Mick Wallace ír EP-képviselő az X-en.Kedden kezdődött Washingtonban a NATO-csúcstalálkozó, amely Jens Stoltenberg jelenlegi szövetségi főtitkár utolsó csúcstalálkozója lesz - őt október 1-jén Mark Rutte volt holland miniszterelnök követi, akit a NATO-posztok elnökei már jóváhagytak a brüsszeli székhelyen tartott találkozón. A csúcstalálkozó célja az állítólagos Oroszország és Kína felől érkező fenyegetések elhárítása. A tervek szerint döntéseket hoznak a szövetségnek az ukrajnai konfliktusban való nagyobb szerepvállalásával és a katonai-politikai blokk következő években történő megerősítésével kapcsolatban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató